Yes! Yes! Ik heb mijn certificaat ‘Virtueel succes – Online Marketing & Sales’ van de Academie voor Virtueel Professionals behaald. En daar ben ik best wel trost op! Het was hard werken om naast mijn parttime baan in loondienst en het werken voor mijn eigen bedrijf ook nog een pittige opleiding te volgen, inclusief stage. Maar het was alle moeite meer dan waard.

Moeizame start

Voor de module ‘Online Marketing & Sales’ staat officieel een half jaar. In eerste instantie ging ik prima van start met een leuke opdrachtgever, die zelf als virtueel professional diensten aanbood op het gebied van online marketing. Daarmee ging ik ook meteen al ‘internationaal’, want dit betrof een Belgische ondernemer. Toch liep onze samenwerking na een aantal weken helaas spaak. Ik kon mij niet vinden in de voorwaarden – en dan met name het concurrentiebeding – die mijn stageopdrachtgever mij wilde laten tekenen. Dat betekende het einde van de samenwerking. Erg jammer natuurlijk, maar toch ben ik deze opdrachtgever dankbaar voor alles wat ik in die korte tijd van haar geleerd heb.

 

Veel ervaring opgedaan

Gelukkig vond ik via de opleiding al heel snel een nieuwe stageopdrachtgever, met wie ik vervolgens zes maanden lang heel plezierig heb samengewerkt. Tijdens deze periode heb ik opnieuw heel veel geleerd. Vanuit de opleiding kreeg ik veel kennis aangereikt, waarmee ik meteen in de praktijk aan de slag kon. Vooral het adverteren op Facebook leverde nogal wat ‘uitdagingen’ op… Gelukkig verliep het adverteren op LinkedIn wat minder gecompliceerd. Daarnaast deed ik ervaring op met het opmaken en versturen van nieuwsbrieven via AutoRespond, het redigeren en schrijven teksten voor de nieuwsbrief, de website en social media, het opzetten van een Google Analytics account, het plaatsen van podcasts op SounCloud, etc.

Vervolg

Het certificaat is behaald. En wat nu? In september ga ik starten met module 2 ‘Dagelijks management, communicatie & diensten leveren’. Ik wil graag alle modules van de opleiding ‘Virtueel Succes‘ volgen, zodat ik met alle onderdelen van de SOM7 methode ervaring opdoe. En als ik alles in de praktijk heb uitgevoerd, ga ik mezelf mezelf specialiseren in het onderdeel / de onderdelen die ik leuk vind.

Ontzettend leuk dat ik dat ik voor mijn stageopdrachtgever van module 1 mag blijven werken. Voorlopig blijf ik hen ondersteunen op het gebied van de online marketing. En straks in september mag ik mijn stage bij hen uitvoeren.

Het is officieel: ik mag mezelf online marketing professional noemen!