Vandaag is het 'internationale dag van de samenwerking'. Elk jaar wordt op de eerste zaterdag in juli internationaal stilgestaan bij het belang van samenwerking.
Ik was eigenlijk wel benieuwd naar de oorsprong van deze dag. Het blijkt dat deze dag al behoorlijk lang bestaat. De dag van internationale samenwerking is namelijk al in 1923 opgericht door de International Co-operative Alliance (ICA). Drieënzeventig jaar later, in 1994, is het een officiële dag geworden binnen de Verenigde Naties, waar samenwerking uiteraard een erg belangrijke zaak is.
Doel van de ICA is meer samenwerking tussen mensen, landen en bedrijven, omdat op die manier alles efficiënter kan verlopen.

En dat is nu precies waar ik als virtueel assistent voor sta: samenwerken met ondernemers, zodat die ondernemers veel efficiënter kunnen werken.

samen kun je meer dan alleen

Samenwerken met een virtueel assistent = winst

Hoeveel tijd ben jij als ondernemer kwijt aan alle operationele zaken binnen je bedrijf? E-mails lezen en beantwoorden, klantgegevens bijhouden, afspraken plannen, je archief op orde houden, berichten plaatsen op social media, nieuwsbrieven opmaken en versturen, je website up-to-date houden, facturen opstellen en versturen, en zo voort, en zo voort…

Als je gaat samenwerken met een virtueel assistent (VA), neemt zij die taken van je over, zodat jij je weer kunt richten op het leveren van je diensten en/of producten. Of op het ontwikkelen van nieuwe diensten of producten. Door samen te werken met een virtueel assistent, heb je ook iemand met wie je kunt sparren over ontwikkelingen binnen je bedrijf. Iemand die graag met je meedenkt. Iemand die zelf ook ondernemer is en dus vanuit de praktijk weet waar de pijnpunten zitten.

En zo kun je samen met je VA bouwen aan de groei van je bedrijf. Want als de VA doet waar zij goed in is en jij datgene doet waar jij goed in bent (en waar jij je geld mee verdient) worden de werkzaamheden veel efficiënter uitgevoerd.

Samenwerken = efficiënter werken

samenwerken is samen bouwen aan groei
Internationale dag van de samenwerking