Tsjonge. Ik dacht dat ik al best wat kennis had van online marketing, maar nu ik de opleiding Virtueel Succes volg blijkt dat er nog best wat te leren valt…

Een van de redenen waarom ik mijn eigen bedrijf als virtueel professional ben gestart is dat ik graag weer nieuwe dingen wilde leren. Bij mijn baan in loondienst was die mogelijkheid er niet. Nou, wat dat leren betreft kom ik nu echt wel aan mijn trekken. Tijdens de opleiding Virtueel Succes van de Academie voor Virtueel Professionals valt er nog zoveel te leren, dat ik regelmatig een beetje overwhelmed raak.

Pittig

Het is best pittig om naast het werken voor mijn eigen bedrijf ook nog een opleiding plus bijbehorende stage van 20 uur per maand te volgen. Daarnaast werk ik nog parttime in loondienst. Ik werk al tien jaar bij dezelfde werkgever, dus dat is veel routine en waar ik dat eerst nogal saai vond is het nu een mooie gelegenheid om even bij te komen van alle drukte van mijn eigen bedrijf. Terwijl ik mijn eigen bedrijf begonnen ben met het idee om zo snel mogelijk mijn baan in loondienst op te kunnen zeggen, merk ik dat ik het voor nu even helemaal prima vind om die baan nog even aan te houden.

Ondanks deze drukke periode merk ik dat ik er juist energie van krijg. Het is best spannend allemaal. Ik moet elke keer weer uit mijn comfortzone stappen en nieuwe dingen doen. Ik merk dat ik groei en steeds meer zelfvertrouwen krijg. Dat is zo gaaf! Ik heb veel te lang stil gestaan. In mijn baan in loondienst was ik vastgelopen en en waren ook geen mogelijkheden om te groeien of verder te leren. Andere functies in loondienst spraken me niet aan en dus bleek ik maar zitten waar ik zat.

Het is wel fijn om dit proces door te maken met klasgenoten. Om er niet alleen voor te staan, maar met je vragen terecht te kunnen in een leeromgeving. Om te merken dat je niet de enige bent die worstelt met bepaalde ‘digitale uitdagingen’. Zoals voor veel dingen in het leven geldt: samen sta je sterker.

In februari was de certificeringsweek voor de module ‘online marketing’ en de opdrachten die ik hiervoor moest maken, zijn allemaal goed gekeurd. Nu moet ik de stage nog afronden. Daar ben ik nog wel een paar maanden mee bezig. Ik heb een leuke stageopdrachtgever, dus die stage voer ik met veel plezier uit. Al moet ik bekennen dat het plaatsen van de Facebook advertenties behoorlijk veel frustraties opleverde. Dat proces verliep bij lange na niet zo soepel als het volgens de les zou moeten en op een gegeven moment werd ik zelfs door Facebook geblokkeerd vanwege verdachte activiteiten 🙂 . Gelukkig kwam uiteindelijk alles goed. En als het na zoveel moeite dan toch lukt, levert dat een extra goed gevoel op. Dus ik ga met frisse moed verder met de volgende uitdaging.

Online marketing. Een uitdaging.