JantineAls ik niet aan het werk ben, maak ik graag lange wandelingen in de natuur. Ook vind ik het heerlijk om in de moestuin te werken. Als kind was ik altijd al bezig met het bijhouden allerlei zelfbedachte administraties, bijv. met betrekking tot mijn huisdieren. Niet zo gek dus dat ik na het behalen van mijn havodiploma de administratieve kant ben opgegaan.

Na het afronden van mijn opleiding ben ik in 1990 aan het werk gegaan als medisch secretaresse. In de loop der tijd heb ik heel wat werkervaring opgedaan in uiteenlopende functies, zoals secretarieel medewerker, administratief medewerker, paraveterinair dierenartsassistente en officemanager. Wat al deze functies gemeen hebben is het feit dat ik hiermee in een ondersteunende rol anderen geholpen heb om hun werkzaamheden uit te voeren.  Mijn werkervaring heb ik vooral opgedaan in de zorg- en de non-profitsector; ik vind het fijn als ik met mijn werk (in)direct meewerk aan het helpen van mensen en/of dieren. Als virtueel assistent richt ik mijzelf daarom met name op coaches, therapeuten en andere zorgondernemers.

Professionals met wie ik heb samengewerkt, omschrijven mij als goed in de Nederlandse taal (schrijven en redigeren); brengt schriftelijke informatie duidelijk over; werkt nauwkeurig; is klantgericht; denkt pro-actief met anderen mee; werkt praktisch en gestructureerd; is zorgvuldig, betrouwbaar, eerlijk; werkt doelgericht; kan goed hoofdzaken van bijzaken scheiden.

Mijn passie ligt bij het schrijven en redigeren van teksten, bijvoorbeeld voor websites, nieuwsbrieven, blogs. Daarom specialiseer ik mijzelf met name op het gebied van online marketing assistentie. Daarnaast heb ik veel ervaring met secretariële en administratieve werkzaamheden  en ook dit zijn zaken waar ik graag mijn hulp bij aanbied.

Voor meer informatie kun je mijn LinkedIn profiel bekijken.

Gecertificeerd

De term 'virtueel assistent' of 'virtueel professional' is geen beschermde titel en iedereen kan als zodanig een eigen bedrijf beginnen. Omdat ik het liever professioneel wilde aanpakken, heb ik eerst een opleiding gevolgd aan de Academie voor Virtueel Professionals. Een groot voordeel van deze opleiding is dat je leert denken als een ondernemer; kennis die je niet alleen voor je eigen bedrijf nodig hebt, maar waarmee je je ook beter in kunt leven in de problemen waar andere zelfstandige professionals tegenaan lopen.

Certificaat Virtueel Succes module 1: online marketing

Via de opleiding Virtueel Succes van de Academie voor Virtueel Professionals heb ik mezelf verder ontwikkeld op het gebied van online marketing. Tijdens deze opleiding inclusief stage van zes maanden heb ik heel veel geleerd. Nu is online marketing constant in ontwikkeling, dus ik heb niet de illusie dat ik nu alles weet en lekker achterover kan leunen. Er blijft van alles te leren. Dat maakt het vak van virtueel assistent juist zo leuk: je kunt jezelf steeds verder ontwikkelen in de richting die je zelf het meest aanspreekt.

Een netwerk van virtueel professionals

Een ander voordeel is dat ik na het succesvol afronden van de opleiding toegelaten ben tot de VA Club Exclusive, een netwerk van virtuele professionals.

Dankzij dit netwerk:

  • blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
  • sta ik niet alleen; ik weet nou eenmaal ook niet alles en het is fijn dat ik met mijn vragen terecht kan bij dit professionele netwerk voor tips en advies
  • kan ik bij specifieke vragen van ondernemers indien nodig anderen inzetten of doorverwijzen

Allemaal zaken die niet alleen voor mij belangrijk zijn, maar waar ook mijn opdrachtgevers voordeel van hebben.