Wie is

Jantine

Mijn naam is Jantine van der Tang. Ik heb dertig jaar ervaring opgedaan met uiteenlopende secretariële en administratieve werkzaamheden. Met name in de sector zorg en welzijn.

Als kind vond ik altijd al zieke en gewonde dieren en het helpen van anderen – zowel mensen als dieren – geeft mij altijd veel voldoening. Het liefst was ik dierenarts of dierenartsassistente geworden, maar omdat ik indertijd allergisch was voor een aantal dieren, bleek dat helaas niet mogelijk. Toen heb ik gekozen voor een ander vak, dat er ook van jongs af aan al in zat. Ik hield als kind namelijk al allerlei zelfbedachte administraties bij, bijvoorbeeld met betrekking tot mijn huisdieren. En dus ben ik na het behalen van mijn havo-diploma een opleiding tot medisch secretaresse gaan volgen.

Na het afronden van mijn opleiding ben ik in 1990 aan het werk gegaan als medisch secretaresse. In de loop der tijd heb ik heel wat werkervaring opgedaan in uiteenlopende functies, zoals secretarieel medewerker, administratief medewerker, paraveterinair dierenartsassistente en officemanager. Wat al deze functies gemeen hebben is het feit dat ik hiermee in een ondersteunende rol anderen geholpen heb om hun werkzaamheden uit te voeren.  Mijn werkervaring heb ik vooral opgedaan in de zorg- en de non-profitsector; ik vind het fijn als ik met mijn werk (in)direct meewerk aan het helpen van mensen en/of dieren. Als virtueel assistent richt ik mijzelf daarom met name op dierenartsen, coaches, therapeuten en andere zorgondernemers.

Professionals met wie ik heb samengewerkt, omschrijven mij als goed in de Nederlandse taal (schrijven en redigeren); brengt schriftelijke informatie duidelijk over; werkt nauwkeurig; is klantgericht; denkt pro-actief met anderen mee; werkt praktisch en gestructureerd; is zorgvuldig, betrouwbaar, eerlijk; werkt doelgericht; kan goed hoofdzaken van bijzaken scheiden.

Als ik niet aan het werk ben, maak ik graag lange wandelingen in de natuur. Ook vind ik het heerlijk om in de moestuin te werken. Lekker buiten bezig zijn, dus. Doordat ik thuis werk, kan ik ook een thuis bieden aan een beperkt aantal dieren die dat nodig hebben. Zo komen mijn passies dus mooi samen.

Voor meer informatie kun je mijn LinkedIn profiel bekijken.

Gecertificeerd virtueel assistent

certificaat natuurlijk online

Certificaat Online Business Bouwen

Bij Natuurlijk Online heb ik de opleiding tot technisch virtueel assistent gevolgd. De opleiding bestond uit de onderdelen

  • Bouw een converterende DIVI website
  • Online Business Bouwen

Gecertificeerd

De term ‘virtueel assistent’ of ‘virtueel professional’ is geen beschermde titel en iedereen kan als zodanig een eigen bedrijf beginnen.

Omdat ik het liever professioneel wilde aanpakken, heb ik eerst een opleiding gevolgd aan de Academie voor Virtueel Professionals.

Een groot voordeel van deze opleiding is dat je leert denken als een ondernemer; kennis die je niet alleen voor je eigen bedrijf nodig hebt, maar waarmee je je ook beter in kunt leven in de problemen waar andere zelfstandige professionals tegenaan lopen.

gecertificeerd virtueel assistent
Certificaat Virtueel Succes Online marketing

Certificaat Virtueel Succes module 1: online marketing

Via de opleiding Virtueel Succes van de Academie voor Virtueel Professionals heb ik mezelf verder ontwikkeld op het gebied van online marketing. Tijdens deze opleiding inclusief stage van zes maanden heb ik heel veel geleerd. Nu is online marketing constant in ontwikkeling, dus ik heb niet de illusie dat ik nu alles weet en lekker achterover kan leunen. Er blijft van alles te leren. Dat maakt het vak van virtueel assistent juist zo leuk: je kunt jezelf steeds verder ontwikkelen in de richting die je zelf het meest aanspreekt.

Certificaat Virtueel Succes module 2: Dagelijks management, Communicatie & Leveren van Diensten/Producten

Tijdens module 2 van de opleiding Virtueel Succes van de Academie voor Virtueel Professionals werden de onderwerpen dagelijks management, communicatie en het leveren van diensten/producten behandeld. En hoe je hierbij als virtueel professional je klanten online kunt helpen. 

Tijdens een stage van 3 maanden werd het geleerde meteen in de praktijk toegepast.

Certificaat Virtueel Succes module 2

Met Jantine heb ik op een goede manier samengewerkt in de afgelopen jaren. Zeker als het gaat om het redigeren en verbeteren van teksten. Het adequaat en tijdig aanleveren van teksten is nooit een probleem voor haar. Daarnaast is Jantine in staat om werkzaamheden goed af te bakenen en verwachtingsmanagement toe te passen. 

Hugo Bulk

Communicatiemedewerker, Gevangenenzorg Nederland

10 + 15 =